Social Icons

Pages

19 Eylül 2012 Çarşamba

Çiçek Ekmek (Papatya Ekmek)


Pazar kahvaltılarımızda özellikle sıcak ekmek yada taze hamur işleri ararız. Arasına peynir ve domates koyabileceğimiz sıcacık bir ekmeğe hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Genellikle hazır aldığım ekmeğimi üşenmediğim zamanlarda ve özel günlerde evde yapıyorum. Normal ekmeği pek beceremesem de Çiçek Ekmek konusunda başarılıyım galiba :) Mis gibi taze taze Çiçek Ekmek isteyen arkadaşlar için işte güzel bir tarif…
Çiçek Ekmek
Malzemeler
•    2,5 - 3 su bardağı un
•    1 tatlı kaşığı kuru maya
•    1 çorba kaşığı bal
•    1 tatli kasigindan az tuz
•    ½ su bardagindan biraz az süt
•    ½  su bardağı su
•    20 gr. tereyağı
Yapılışı
1.    Un, tuz, bal ve mayayi geniş bir kapda karıştırın ve tereyağını, suyu ve sütü ilave edin.
2.    10 dk. yogurun. Ancak hamur kolay sekil verecek kıvamda olsun.
3.    Hamuru 1 saat kadar mayalandırın.
4.    7-8 eşit parca yuvarlayarak hafif birbirine değecek şekilde cicek sekli verin.
5.    1 saat daha tepside durdurarak mayalandırın.
6.    Üzerine yavas yavaş yumurta sarısını sürün ve 200 °C ye ayarladığınız fırında 30-40 dk. pişirin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz üzerine çörekotu ve susamda ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız