Social Icons

Pages

9 Eylül 2012 Pazar

Çökertme Kebabı


Aslında ülkemizin doğu kesimleri denildiği zaman akla ilk gelenlerden oluyor kebap ve kebabın o muhteşem lezzetini anlatmama gerek yok herhalde. Her ne kadar kebap denilince aklımıza doğu gelse de, ülkemizin doğusundan batısına her köşesinde çeşit çeşit kebap kültürü mevcut aslında. İşte bende bu defa doğudan değil, ülkemizin güzel Bodrum’unun lezzetli Çökertme Kebabını sunuyorum. Tadına doyum olmayan bu kebabın tarifi ise şöyle:
Çökertme Kebabı
Malzemeler
•    500 gr. dilim et (bonfile)
•    5 adet patates
•    1 su bardağı yoğurt
•    2-3 diş sarımsak
•    1 adet soğan
•    1 su bardağı süt
•    1 şişe soda
•    1 çorba kaşığı kekik
•    1 fincan zeytinyağı
•    1 su bardağı kızartmalık yağ
•    1 tatlı kaşığı karabiber
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    1 tatlı kaşığı kimyon
•    2 çorba kaşığı tereyağı
•    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
•    Yarım demet roka
Yapılışı
1.    Etleri uzun ve ince olacak şekilde doğrayın.
2.    Çukur bir kaba koyunve üzerine listedeki marine malzemeleri katıp karıştırın.
3.    Buzdolabında en az 6 saat dinlendirmeye bırakın.
4.    Yoğurdu az tuz, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak dişleri ile çırpın.
5.    Patatesleri ayıklayıp rendeleyin ve tuzlu suda bekletin.
6.    Rende patatesleri bol kızgın yağda sararıncaya kadar biraz biraz atarak kızartın.
7.    Kızaranların yağını süzerek servis kabının dibine döşeyin.
8.    Üzerlerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.
9.    Dinlenmiş şerit etleri ızgara ya da tavada pişirin.
10.  Servis tabağına yoğurdun üzerine döşeyin.
11.  Etlerin üzerinde kırmızı biberli kızgın tereyağını gezdirin ve servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız