Social Icons

Pages

18 Eylül 2012 Salı

Domatesli Şehriye Pilavı


Bizim iftar sofraları kalabalık olduğu için bu tarif 10 kişilik bir Domatesli Şehriye Pilavı. Fakat siz ikram sayınıza göre tarifteki herşeyi eşit ölçüde azaltarak miktarı düşürebilirsiniz elbette. Domatesli Şehriye Pilavı, bol bereketli sofraların kurulduğu Ramazan günlerinde ağırlayacağınız misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz doyurucu bir lezzet..
Domatesli Şehriye Pilavı
Malzemeler
•    4 adet domates
•    5 çorba kaşığı tereyağı
•    1 adet soğan
•    300 gr kuşbaşı kuzu eti
•    1 paket arpa şehriye
•    4 adet sivribiber
•    Sıcak su
•    Tuz
Yapılışı
1.    Tereyağını kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğan ile eti ilave edin.
2.    Et suyunu çekip salana kadar kavurun ve üzerine arpa şehriye ekleyin.
3.    Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve biberleri ince ince kıyın.
4.    Arpa şehriyelerin rengi dönünce domates ve biberi ilave edin.
5.    Tuzunu da ayarlayarak üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
6.    Suyunu çekene kadar pişirip, kısık ateşte 10 dk. dinlendirin ve servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız