Social Icons

Pages

19 Eylül 2012 Çarşamba

Fırında Akdeniz Usulü Makarna


Ekmek yemeden yediğimden hiçbirşey anlamıyorum ama kalorisi yüzünden de yiyemiyorum diyorsanız onun yerine makarna yiyebilirsiniz. Çünkü pişirilmiş makarnanın kalorisi ekmekten yarı yarıya düşüktür. Ayrıca daha uzun sürede sindirildiği için insanı tok ve dinç tutar. Bu nedenle makarna çok kalorili soslar olmadığı sürece en gözde diyet yemeklerinden birisidir. Bu nedenle diyet yapanlar için ideal fırınlayarak domates ve zeytinle hazırladığım Akdeniz usulü bu makarnayı yerken hem lezzetli anlar yaşayacak hemde kilolarınızı kontrol altına alacaksınız.
Fırında Akdeniz Usulü Makarna
Malzemeler
•    250 gr penne makarna
•    4 siyah zeytin
•    4 yeşil zeytin
•    1,5 kg domates
•    1 çorba kaşığı zeytinyağı
•    Tuz
•    Kekik
Yapılışı
1.   Domatesleri soyun ve halka şeklinde dilimleyin.
2.   Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
3.   Makarnayı diri kıvamda haşlayın ve süzün.
4.   Dikdörtgen kabını yağlayıp dibine domates dilimlerinin yarısını dizin.
5.   Zeytinlerin yarısını ilave edip tuz ve kekikle tatlandırın.
6.   Makarnayı ekleyin ve kalan zeytinyağını üzerine gezdirin.
7.   Kalan domatesleri dizip zeytinleri serpiştirin.
8.   Önceden 180 C’ye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin.
9.   Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız