Social Icons

Pages

18 Eylül 2012 Salı

Gnocchi


Patatesli hamur ile hazırlanan bir çeşit makarna olan Gnocchi, İtalya başta olmak üzere Güney Amerika, Brezilya gibi ülkelerde tüketilmektedir. Ayrıca benim tercihinize bıraktığım küp şeklinde kesilmiş olan mozzarella peyniri ve rendelenmiş parmesan peyniri ile tatlandırılıp tüketilmektedir.
Gnocchi
Malzemeler
•    500 gr. gnocchi
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 adet soğan
•    1 adet kırmızı biber
•    1 diş sarımsak
•    Kekik
•    3 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
•    Karabiber
•    Tuz
Yapılışı
1.    Soğan ve biberleri küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında 3 dk. kadar kavurup rendelenmiş sarımsağı ekleyin.
2.    Tuz ve karabiberle tatlandırıp 10 dk. kısık ateşte pişirin.
3.    Gnocchi’leri makarna gibi tuzlu suda haşlayıp süzün ve domatesli karışıma ekleyin.
4.    Fesleğen ilave ettikten sonra bir fırın kabına aktarın.
5.    200 °C ayarlanmış fırında 30 dk. kadar pişirip, kekik serperek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız