Social Icons

Pages

9 Eylül 2012 Pazar

Güllaç (Muhallebili)

Güllaç (Muhallebili)

Osmanlı sultan sofralarının en gözde tatlılarından birisi de hiç kuşkusuz güllaçtır. Ayrıca hazmı kolay ve hafif tadıyla Ramazan sofralarımızın vazgeçilmez tatlıları arasındadır. Bu tarifle, Osmanlı mutfağını sofralarınıza taşıyacak ve aynı zamanda unutulmaz bir lezzet şöleni yaşayacaksınız.
Muhallebili Güllaç
 Malzemeler
•    9 güllaç yaprağı
•    6 su bardağı süt
•    ½ su bardağı toz şeker
•    1 paket hazır sakızlı puding
•    1 çay bardağı nar tanesi
•    1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı
1.    Sütü tencerede kaynatın.
2.    Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın.
3.    Geniş bir tepsiye 1-2 kepçe dökün.
4.    Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın.
5.    Islanan yaprağı dikkatlice alıp küçük bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın.
6.    Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın.
7.    Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp, karıştırarak soğutun.
8.    Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın.
9.    Güllaçları servis tabağına ters çevirerek alın.
10.  Üzerini dövülmüş ceviz ve nar taneleriyle süslerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dondurmayla servis edebilirsiniz.
•    Güllaç alırken yapraklarının yarı saydam ve yarı sert olmasına dikkat ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız