Social Icons

Pages

16 Eylül 2012 Pazar

Limonlu Sorbe


Limonlu Sorbe, ilk başta dondurmayı anımsatsa da dondurmadan birçok farkı var. İçerisinde süt ürünleri yada yumurta bulunmayan, meyve püresinden ve şekerli sudan yapılan kristalize buzlar diyebileceğimiz sorbeyi, basit ve nefis bu tarifle sevdiğiniz meyvelerle hazırlayarak serinliğin tadını çıkarabilirsiniz.
Limonlu Sorbe
 Malzemeler
•    600 ml su (~3 su bardağı)
•    30 gr pudra şeker
•    1 su bardağı limon suyu
•    1 limonun rendelenmiş kabuğu
•    275 gr toz şeker
Üzeri için
•    Limon dilimleri
•    Nane
Yapılışı
1.   Bir tencerede toz şeker ve suyu şeker eriyinceye kadar orta ateşte pişirin.
2.   Eriyince 5-6 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
3.   Şekerli şurup ile rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın.
4.   Üzerine limon suyu ve pudra şekeri ilave edin.
5.   Karışımı buzlukta bir gece bekletin.
6.   Dondurma kaşığı ile kuplara paylaştırın.
7.   Limon dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz portakal kullanarak hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız