Social Icons

Pages

9 Eylül 2012 Pazar

Patlıcan Püreli Akçaabat Köfte


Akçaabatlı lokantacılar ortak yaptıkları öküz ve dana etlerini bir araya getirerek çektikleri kıymanın içine, kendileri yemeleri için belirli ölçüde ekmek ve az miktarda sarımsak katmışlardır. Bu karışımdan ise çok büyük bir damak zevki ortaya çıkarmışlar ve halkın bu köfteyi beğeneceğini düşünmüşlerdir. Böyle bir hikayeyle başlayan, o damak zevkini veren mucizenin adı Akçaabat Köftesi. Lokantalarda kömürlü, ızgaralı ocaklarda pişirilip halka tanıtılmakla başlanan Akçaabat Köftesi’ni halk tutmuş ve o günden bu güne tadının dünyaya duyurulduğu bir lezzet haline getirilmiştir. Lezzetiyle ünlü Akçaabat Köftesine birde közlenmiş patlıcanları ekleyince tadına doyulmayan bir lezzet ortaya çıktı. Patlıcan Püreli Akçaabat Köftesinin buyrun tarifi..
Patlıcan Püreli Akçaabat Köfte
Malzemeler
•    1 paket Akçaabat Köftesi
•    520 gr. közlenmiş patlıcan
•    1 çay bardağı krema
•    25 gr. tereyağı
•    1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
•    Tuz
Yapılışı
1.    Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra tereyağında 5 dk. pişirin.
2.    Tuzu ve muskatı ekleyin ve hemen ardından kremayı ekleyin.
3.    2 dk. durduktan sonra karışımı ocaktan alın.
4.    Akçaabat Köfteler’i tavada pişirin ve kremalı közlenmiş patlıcanları servis tabağına alın.
5.    Üzerine köfteleri dizip servis yapın.

Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz patlıcan közlemelerini hazırda alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız