Social Icons

Pages

14 Eylül 2012 Cuma

Pırasalı Ve Patatesli Soğuk Çorba


Pırasalı Ve Patatesli Soğuk Çorba aslında, Fransız mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisidir. Fransızların vichsoisse dedikleri bu çorba pırasanın beyaz kısımlarından, patates, krema ve tavuk suyundan yapılan nefis bir tariftir. Bende bu çorbaya yapılan övgülere ve merakıma yenildim ve ilk denememin sonucunda gerçektenten de lezzeti bu kadar övgüyü hakediyormuş dedim. Bunaltıcı sıcaklarda sıcak çorbalar hararet yapıyorsa bu müthiş Fransız soğuk çorbasını mutlaka denemelisiniz.
Pırasalı Ve Patatesli Soğuk Çorba
Malzemeler
•    3 orta boy patates
•    4 su bardağı tavuk suyu
•    100 ml krema
•    3 adet pırasanın beyaz kısımları
•    2 çorba kaşığı zeytinyağı
•    Tuz
•    Karabiber
Üzeri için
•    2 dal pırasanın yeşil kısımları
Yapılışı
1.   Pırasaları ince ince doğrayın ve tavada kızdırdığınız zeytinyağında yumuşayana dek pişirin.
2.   Patatesleri soyun ve küp şeklinde doğrayın ve pırasaların üzerine ekleyin.
3.   Üzerine tuz ve karabiber serperek tatlandın.
4.   Tavuk suyunu ekleyip kaynama noktasına getirdikten sonra kısık ateşte 30 dakika daha pişirin.
5.   Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve kremayı ekleyin.
6.   Tüm karışımı püre haline gelene kadar blenderdan geçirin.
7.   Tekrar tenceretye koyarak ısıtın eğer koyu olduysa biraz süt ilave edin.
8.   Pırasanın yeşil kısımlarından ince ince doğrayıp çorbanın üzerine serperek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız