Social Icons

Pages

18 Eylül 2012 Salı

Pratik Sebze Turşusu


Pratik çözüm önerilerinden çıkan sebze turşusu; kalan sebzelerinizi ziyan olmaması için damak tadınıza uyacağını düşündüğüm bir tarif paylaşıyorum sizlerle. Aynı yöntemle karnabahar, lahana gibi kış sebzeleriyle de deneyebilirsiniz.
Pratik Sebze Turşusu
Malzemeler:
•    1 adet havuç
•    1 adet kabak
•    1 adet patlıcan
•    1 adet renkli çarliston biber
•    1 su bardağı zeytinyağı
•    3-4 diş sarımsak
•    2 adet limon suyu
•    2 yemek kaşığı sirke
•    Tuz, tane karabiber
•    Birkaç dal dereotu

Yapılışı:
1.    Sarımsakları temizleyip, birkaç dal dereotunu ince doğrayın.
2.    Ardından sarımsak, dereotu, tuz, tane karabiber ve zeytinyağından bir sos hazırlayın.
3.    Sebzeleri yıkadıktan sonra 1 cm kalınlığında doğrayın ve kaynar suyun içine limon suyu dökün ve sebzeleri diri olarak haşlayın.
4.    Ardından zeytinyağlı sosu ilave edin karıştırın.
5.    Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, ara ara karıştırın.
6.    Ardından buzdolabında 2 saat bekletip servis yapın.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız