Social Icons

Pages

12 Eylül 2012 Çarşamba

Yeşil Domates Çorbası


Çorbalarımıza yeni bir lezzet, yeni bir tat daha ekliyorum ve sizlerle paylaşıyorum. Yemeklerimizin vazgeçilmezlerinden biridir çorba. Yeşil Domates Çorbası da tadıyla ve lezzetiyle sofralarınızda farklı bir yer edeceğine inanıyorum işte tarif;
Yeşil Domates Çorbası
Malzemeler:
•    1 kg yeşil domates
•    2 adet kırmızı dolmalık biber
•    1 tablet (tavuk suyu)
•    1 yemek kaşığı un
•    2 tatlı kaşığı tuz
•    2 su bardağı süt
•    100 gr tereyağı
•    100 gr tulum peyniri
•    İsteğe bağlı karabiber
Yapılışı:
1.    Kırmızıbiberi ve yeşil domatesleri yıkayın.
2.    Isıya dayanıklı borcam içine biraz su ilave edin ve kırmızıbiberi koyun önceden ısıtılmış fırında pişirin, fırından çıkardıktan sonra soyun, çekirdeklerini çıkartın ve küp şeklinde doğrayın.
3.    Yeşil domatesleri küp küp doğrayın geniş bir tencereye alın ve üstünü geçecek şekilde su ilave edip kısık ateşte domatesler yumuşayana kadar pişirin.
4.    Ayrı bir kabın içine un ve 1 su bardağı su ilave edip çırpın.(topaklanmaması lazım)
5.    Pişen domatesleri mutfak robotu yardımıyla çırpın ve başka bir tencereye alın, içine karabiber, tuz,2 su bardak süt ilave edin ve karıştırın.
6.    Son olarak kaynamış tavuk suyundan 2 su bardağı ilave edin ve karıştırarak kaynatın.( ara sıra köpüklerini kaşık yardımıyla alın.)
7.    Kaynayan çorbanızın içine yavaş yavaş ve karıştırarak un ve su karışımını ilave edin ve karıştırın son olarak kırmızıbiberi ekleyin ve yaklaşık 10 dk daha pişirin.
8.    Tulum peynirini rendeleyin ve çorbanızı servis yaparken üzerine serpin.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız