Social Icons

Pages

16 Eylül 2012 Pazar

Zencefilli Limonata


İçerdiği bol C vitamini ile hastaların dostu limon ve her derde deva zencefil’in eşsiz aromasını birleştirip yazın sıcaklarına iyi gelicek farklı bir limonata tarifi denemek istermisiniz? Yorgunluğumuzu atmak ve susuzluğumuzu gidermek için; yapılışı kolay, maliyeti ucuz, yüzde yüz doğal en kralından buz gibi nefis bir limonata...
Zencefilli Limonata

Malzemeler
•  5 limon
•  10 çorba kaşığı toz şeker (yada 6 yemek kaşığı bal)
•  1 küp şeker kadar taze zencefil
•  1 su bardağı sıcak su + 5 su bardağı su
•  3-4 dal taze nane
Yapılışı
1.    Limonu yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
2.    Zencefili soyun ve rendeleyin.
3.    Limon kabukları, rendelenmiş zencefil ve taze naneleri şeker ile birlikte ovun. (Yada bal ile karıştırın.)
4.    1 bardak sıcak su ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
5.    Kabuklarını aldığınız limonların suyunu sıkıp karışımın üzerine dökün.
6.    10-15 dakika bekletip şeker tamamen eridikten sonra kalan suyu ekleyin.
7.     Temiz bir tülbent ya da süzgeçten geçirip soğutun.
8.    Bardaklara bolca buz doldurun, içine 1 adet nane yaprağı, 1 dilim limon ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Kabukları rendelerken beyaz kısmın rendelenmemesine dikkat edin. Beyaz kısım limonatanızı acı yapacaktır.
•    Süzme işlemi sırasında kabuklar iyice sıkılmalıdır.
•    Damak tadınıza göre şeker azaltılıp arttırılabilir.
•    Değişik meyveleri buz kalıplarında dondurup, limonatınızı bu buz kalıpları ile servis edebilirsiniz.
•    Bardağınızın ağız kısmına şeker koyarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız