Social Icons

Pages

18 Eylül 2012 Salı

Zeytinyaglı Barbunya


Zeytinyağlı Barbunya, sofraların değişmez bir parçasıdır bence. Zeytinyağlı severlerin listelerinin başında gelir. Benim için tek bir öğün bile olabilir. Yanına tereyağlı bir pilavla nefis bir akşam yemeği yada akşam yemeğine eşlikçi nefis bir meze, salata olabilir. Şimdiye kadar tanıdığım herkes tarafından sevilen, her yemeğin yanına yakışan bir lezzettir.
Zeytinyağlı Barbunya
Malzemeler
•    500 gr ayıklanmış barbunya
•    1 patates
•    1 havuç
•    1 domates
•    1 soğan
•    1 tatlı kaşığı domates salçası
•    1 çay bardağı zeytinyağı
•    1 diş sarımsak
•    ½ limon suyu
•    1 çay kaşığı toz şeker
•    2 su bardağı sıcak su
•    Tuz
Yapılışı
1.    Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
2.    Sarımsağı rendeleyip soğana ekleyin.
3.    Salçayı ilave edip 2 dakika daha kavurun.
4.    Patates, havuç ve domatesleri küp şeklinde doğrayın ve barbunyalarla birlikte tencereye ekleyin.
5.    Şeker, limon suyu ve damak tadınıza göre tuzunu ekleyin.
6.    Sıcak suyu ekleyip, tencerenin  kapağını kapatarak kısık ateşte barbunyalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
7.    Ocaktan alıp 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız