Social Icons

Pages

25 Aralık 2012 Salı

Pimpirim Aşı

Malzemeler
Yarım kilo semizotu
2 Çorba kaşığı pirinç
2 Adet domates
1 Adet soğan
2 Adet çarliston biber
Yarım çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, kırmızı pulbiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp, bol suda yıkayın.
Sularını süzüp, ikiye bölün.
Tencereye 2 su bardağı sıcak su ilave edin.
Pirinçleri yıkayıp, tencereye aktarın.
Pirinçler yarı yarıya pişene dek haşlayın ve içine semizotunu ekleyin.
Semizotu yumuşayana dek haşlandığında tencereyi ateşten alın.
Büyükçe bir tavaya sıvıyağı alın.
Küçük küçük doğranmış soğanı ve çekirdekli kısımları çıkarılmış biberleri birlikte kavurun.
İçine rendelenmiş domatesleri ilave edin.
Domatesler suyunu çekene dek kavurmaya devam edin ve tuzunu ayarlayın.
Semizotlu karışımı delikli kepçe ile tencereden alıp, soğanlı domatesli harcın üzerine ilave edin.
Arasıra karıştırarak 3-4 dakika kavurun.
Servis tabağına aktarın.
Üzerine kırmızı pulbiber serpiştirip, servis yapın.

Peynirli Rulo Patlıcan

Malzemeler
Yarım santim kalınlığında 12 dilim patlıcan
2 Kahve fincanı lor peyniri
100 gr küp doğranmış dil peyniri
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Çorba kaşığı sarımsak sosu
4 Çorba kaşığı domates salçası
12 Adet iri maydanoz yağrağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı su
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Patlıcan dilimlerini yağlı kağıtla döşenmiş fırın kalıbına dizin.
Tuz serpip, yağ sürün.
Üzerini yağlı kağıtla kapatıp su serpin ve fırında 20 dakika pişirin.
Dil, lor ve kaşar peyniri, sarımsak sosu ve bir tutam karabiberi bir kasede karıştırın.
Fırında pişmiş patlıcan dilimlerini düz bir zemine dizip, soğumaya bırakın.
Hazırladığınız içi dilimlerin üzerine koyun.
Rulo şeklinde sarıp, maydanoz sapıyla bağlayın.
yağlanmış bir kalıba dizip, üzerine domates salçasını gezdirin.
Alüminyum kağıtla kaplayıp, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10 dakika pişirin.
Kağıdı çıkarın ve üzerinin kızarması için 5 dakika daha pişirip, sıcak olarak servis yapın.

8 Aralık 2012 Cumartesi

Kabak Soft

Malzemeler
6 Adet kabak
8 Diş sarımsak
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
2 Adet domates
Tuz, karabiber, nane, pulbiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Kabakları yıkayıp kurulayın.
İnce şeritler halinde dilimleyin.
Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp, soğuk tuzlu suya alın.
Sarımsakları ince ince kıyıp 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım çay bardağı suyla haşlayın.
Kalan zeytinyağını derin tavada ısıtın.
Haşlanmış sarımsak, küp şeklinde doğranmış domates, tuz, karabiber, nane ve pulbiber ekleyip yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin.
Kabakları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
NOT : Kabakları patates soyacağı kullanarak dilediğiniz incelikte dilimleyebilirsiniz.

Kabak Mücveri

Malzemeler
1 Kg kabağın içi
6 Adet taze soğan
3 Kahve fincanı un
1 Demet dereotu
Yarım demet maydanoz
3 Adet yumurta
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz, karabiber ve kırmızı biber
Mutfak
Zorluk 1
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Kabak dolması yaparken çıkarttığınız kabak içlerini rendeleyin.
Taze soğanı, dereotu ve maydanozu incecik kıyıp yumurtaları kırın.
Kırmızı biber, karabiber ve tuzla birlikte kabağa karıştırın.
Un ve kabartma tozunu azar azar bu karışıma yedirin.
Geniş bir tavaya biraz sıvı yağ koyun.
Elde ettiğiniz kabaklı bulamaçtan 1-2 kaşık alıp tavaya koyun ve kaşıkla yassılaştırın.
Mücverlerin birbirine yapışmaması için aralarında boşluk bırakın.
Çevirip diğer yüzlerini de kızarttıktan sonra kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkartıp, fazla yağlarının süzülmesini sağlayın.
Soğumasını beklemeden yanında yoğurtla servis yapın.
NOT : Dilerseniz harcın içine 150 gr beyaz peynir de katabilirsiniz.
Tavaya fazla yağ koymamaya dikkat edin, aksi halde mücverlerin formu bozulur.
Arzu ederseniz harcın içine sarımsak ta koyabilirsiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız