Social Icons

Pages

26 Ocak 2013 Cumartesi

Kapuska

Malzemeler
125 Gr margarin
3 Adet orta boy soğan
250 Gr kuşbaşı dana eti
1 Adet ufak lahana
Yarın su bardağı su
Tuz, tane karabiber, salça
Kırmızıbiber (arzuya göre)
Mutfak
Zorluk 3
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Önce çok ince kıyılmış soğanı, eritilmiş margarin içinde bir güzel kavurunuz.
Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış eti ve salçayı ilave edip kavurmaya devam ediniz.
Tabii, tencerenin içine bir miktar tane karabiber ve yeterince tuz katın.
Yarın su bardağı su ilave edip yavaş yavaş etin pişmesini bekleyin.
Etler pişe dursun, şimdi lahanayı hazırlamaya başlayın.
Önce yaprakları tek tek yıkayıp, ince ince kıyın.
Kıyılmış lahana yapraklarını salçalı etin üzerine koyup tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
Herkes acı sevmez, sevenler için parçalanmamış kuru acı kırmızıbiberi bütün olarak lahanaların üzerine yerleştiriniz.
Salçalı eti yarım saat pişirin, lahanaları ilave ettikten sonra da yaklaşık 1 saat pişirin.
Pişerken tencerenin kapağını sadece bir kez suyunu bakmak için açın, gerekirse sıcak su ilave edin ve kaşıkla karıştırın.
Düz bir fırın tepsisine alın ve 7-8 dakika fırında bekletin, daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis yapın.

Kağıtta Peynirli Patates


Malzemeler
4 Adet tazee iri boy patates
100 gr otlu peynir veya rokfor peyniri
8 Adet ceviz içi
8 Adet adaçayı veya nane yaprağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Kıyılmış maydanoz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 80 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Patateslerin dışını ovarak iyice temizleyin.
Peçete ile silip eşit aralıklarla enine keserek derin yarıklar açın.
Tuz serpin ve her bir patatesi kare kesilmiş yağlı kağıdım ortasına yerleştirin.
Herbirini alüminyum kağıtla paket sarar gibi kapatın.
200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Patateslerin pişip pişmediğini anlamak için üzerine kürdan batırın.
Eğer kolayca giriyorsa pişmiş demektir.
Peyniri ince ince dilimleyin.
Cevizleri iri parçalara ayırın.
Patatesleri fırından alıp alüminyum kağıdı açın.
Keskin bir bıçağın ucu ile kestiğiniz yerleri iyice genişletip kestiğiniz peynir dilimlerini yerleştirip ceviz, kırmızı pulbiber ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Tekrar fırına verip peynir eriyene dek pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

4 Ocak 2013 Cuma

Sebzeli Tavuk Graten

Malzemeler
2 Adet tavuk göğsü
1 Su bardağı bezelye
1 Adet patates
2 Adet havuç
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Tavukları haşlayıp, kemiklerini ayırın.
Etlerini didikleyip, ısıya dayanıklı cam bir fırın kalıbına yayın.
Patates ve havucu soyup, yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın ve bezelyelerle birlikte haşlayın.
Haşlanmış sebzeleri tepsideki tavukların üzerine ilave edin.
Ayrı bir kapta tereyağını eritip, unu kavurun.
Üzerine yavaş yavaş süt, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın.
Boza kıvamına gelince ateşten alın.
Bu karışımı tepsideki sebzelerin üzerine yayın.
Kaşar peyniri rendesini serptikten sonra orta ısılı fırında 25 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız