Social Icons

Pages

31 Mayıs 2013 Cuma

Kabak Bayıldı

Malzemeler
4 Adet kabak
4 Adet soğan
4 Diş sarımsak
4 Adet domates
Yarım demet maydanoz
Tozşeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Kabakları iyice yıkayıp, sap kısımlarını kesin.
Kabukalarını soymadan ikiye bölün.
Bir kaşık yardımı ile içlerini kayık şeklinde oyun.
Tekrar yıkayın ve süzün.
Soğanları ayıklayıp, yarım ay şeklinde ince ince kıyın.
Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve küp şeklinde doğrayın.
Sarımsakları ayıklayıp, incecik kıyın.
Tüm malzemeyi tuz, tozşeker ve karabiber ile tatlandırıp, karıştırın.
Geniş yüzeyli bir tencereye kabakları dizin.
Her kabak diliminin üzerine hazırladığınız içten eşit miktarda koyun.
Artanı kabakların kenarına dağıtın.
Zeytinyağı ve 1/4 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte 45 dakika pişirin.

2 Mayıs 2013 Perşembe

Sebze Sote


Malzemeler
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet küçük soğan
2 Adet haşlanmış kabak
20 Adet haşlanmış taze fasulye
4 Çorba kaşığı mısır
2 Adet haşlanmış havuç
2 Adet haşlanmış patates
14 Adet mantar
2 Çorba kaşığı soya sosu
Mutfak
Zorluk 1
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Tavada tereyağı ile ince kıyılmış soğanı pembeleşinceye kadar çevirin.
Haşlanmış ve ufak kesilmiş sebzeleri ekleyip karıştırın.
Mantarları küçük küçük kesip karışıma ilave edin.
Karıştırmadan kısık ateşte pişirip soya sosu dökerek servis yapın.
NOT : Sebze soteyi pilavın yanında servis yapabilirsiniz.
Sebze Sote yemek tarifleri
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız