Social Icons

Pages

30 Kasım 2008 Pazar

Karaköy Poğaçası


Malzemeler
4.5 Su bardağı un
1 Su bardağı süt
1 Paket margarin (250 gram)
1 Çay kaşığı limon suyu
1 Çay kaşığı karbonat
1 Adet yumurta sarısı
Hamurun bekletilme süresi : 1 gece
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem





Hazırlanışı
Margarini oda sıcaklığında bekleterek yumuşatın.
Süt ve limon suyunu ilave edin.
Karbonat ve unu azar azar ekleyip yoğurarak hamuru hazırlayın.
Üzerini nemli bezle örtüp 1 gece buzdolabında bekletin.
Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Üzerlerine hafifçe bastırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine bıçakla çapraz şekilde çizin.
Üzerine fırçayla yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış 190-200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Karaköy Poğaçası yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız