Social Icons

Pages

31 Mayıs 2013 Cuma

Kabak Bayıldı

Malzemeler
4 Adet kabak
4 Adet soğan
4 Diş sarımsak
4 Adet domates
Yarım demet maydanoz
Tozşeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Kabakları iyice yıkayıp, sap kısımlarını kesin.
Kabukalarını soymadan ikiye bölün.
Bir kaşık yardımı ile içlerini kayık şeklinde oyun.
Tekrar yıkayın ve süzün.
Soğanları ayıklayıp, yarım ay şeklinde ince ince kıyın.
Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve küp şeklinde doğrayın.
Sarımsakları ayıklayıp, incecik kıyın.
Tüm malzemeyi tuz, tozşeker ve karabiber ile tatlandırıp, karıştırın.
Geniş yüzeyli bir tencereye kabakları dizin.
Her kabak diliminin üzerine hazırladığınız içten eşit miktarda koyun.
Artanı kabakların kenarına dağıtın.
Zeytinyağı ve 1/4 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte 45 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız