Social Icons

Pages

26 Ocak 2013 Cumartesi

Kağıtta Peynirli Patates


Malzemeler
4 Adet tazee iri boy patates
100 gr otlu peynir veya rokfor peyniri
8 Adet ceviz içi
8 Adet adaçayı veya nane yaprağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Kıyılmış maydanoz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 80 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Patateslerin dışını ovarak iyice temizleyin.
Peçete ile silip eşit aralıklarla enine keserek derin yarıklar açın.
Tuz serpin ve her bir patatesi kare kesilmiş yağlı kağıdım ortasına yerleştirin.
Herbirini alüminyum kağıtla paket sarar gibi kapatın.
200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Patateslerin pişip pişmediğini anlamak için üzerine kürdan batırın.
Eğer kolayca giriyorsa pişmiş demektir.
Peyniri ince ince dilimleyin.
Cevizleri iri parçalara ayırın.
Patatesleri fırından alıp alüminyum kağıdı açın.
Keskin bir bıçağın ucu ile kestiğiniz yerleri iyice genişletip kestiğiniz peynir dilimlerini yerleştirip ceviz, kırmızı pulbiber ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Tekrar fırına verip peynir eriyene dek pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız