Social Icons

Pages

16 Aralık 2008 Salı

Tavuk Sarması I

Malzemeler
5 Parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
1 Adet patates
1 Adet havuç
3 Yemek kaşığı haşlanmış bezelye
3 Yemek kaşığı mantar
2 Yemek kaşığı margarin
5 Dilim taze kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kekik
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın.
Mantarı ince ince kıyın.
1 yemek kaşığı margarini eritip patates, havuç ve mantarı soteleyin.
Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karıştırın.
İyice dövülmüş tavuk göğüs etini bir kasenin içine yerleştirin.
Ortasına hazırladığınız harçtan yeterince ilave edip bohça şeklinde kapatın.
Yağlanmış tepsiye ters olarak yerleştirin.
Diğer tavuk etlerini de aynı işlemi uygulayın.
Tavukların üzerlerine kalan 1 yemek kaşığı margarini sürün.
Yarım çay bardağı su ilave ederek sıcak fırında 15 dakika pişirin.
Kızaran tavukların üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirerek tekrar fırına verin.
Peynirler eriyince fırından çıkarıp üzerini ince dilimlenmiş mantar ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız