Social Icons

Pages

8 Aralık 2012 Cumartesi

Kabak Soft

Malzemeler
6 Adet kabak
8 Diş sarımsak
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
2 Adet domates
Tuz, karabiber, nane, pulbiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Kabakları yıkayıp kurulayın.
İnce şeritler halinde dilimleyin.
Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp, soğuk tuzlu suya alın.
Sarımsakları ince ince kıyıp 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım çay bardağı suyla haşlayın.
Kalan zeytinyağını derin tavada ısıtın.
Haşlanmış sarımsak, küp şeklinde doğranmış domates, tuz, karabiber, nane ve pulbiber ekleyip yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin.
Kabakları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
NOT : Kabakları patates soyacağı kullanarak dilediğiniz incelikte dilimleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız