Social Icons

Pages

25 Aralık 2012 Salı

Pimpirim Aşı

Malzemeler
Yarım kilo semizotu
2 Çorba kaşığı pirinç
2 Adet domates
1 Adet soğan
2 Adet çarliston biber
Yarım çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, kırmızı pulbiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp, bol suda yıkayın.
Sularını süzüp, ikiye bölün.
Tencereye 2 su bardağı sıcak su ilave edin.
Pirinçleri yıkayıp, tencereye aktarın.
Pirinçler yarı yarıya pişene dek haşlayın ve içine semizotunu ekleyin.
Semizotu yumuşayana dek haşlandığında tencereyi ateşten alın.
Büyükçe bir tavaya sıvıyağı alın.
Küçük küçük doğranmış soğanı ve çekirdekli kısımları çıkarılmış biberleri birlikte kavurun.
İçine rendelenmiş domatesleri ilave edin.
Domatesler suyunu çekene dek kavurmaya devam edin ve tuzunu ayarlayın.
Semizotlu karışımı delikli kepçe ile tencereden alıp, soğanlı domatesli harcın üzerine ilave edin.
Arasıra karıştırarak 3-4 dakika kavurun.
Servis tabağına aktarın.
Üzerine kırmızı pulbiber serpiştirip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız